sağlık bakanlığı logo

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Etkinliği

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Etkinliği ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ (BASIN)

Sigara kullanımının önlenmesine ve sigarayı bırakmaya yönelik olarak her yıl 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda Antalya'da bulunan bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğe halkın ilgisi yoğun oldu. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe, sigarayla mücadele eden sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının eşlik ettiği etkinlikte alanda bulunan vatandaşlara sigaranın zararları anlatıldı ve ilgili broşürler dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal HÜLÜR konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Sigara kullanımının kanser, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açtığına ve sigara kullanımının sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar verdiğine dikkat çekti. Hülür "Dünyada her yıl yaklaşık 600 binin üzerinde kişinin tütün dumanımına maruz kalma sonucu öldüğü, Ülkemizde ise her yıl yaklaşık 100 bin kişinin tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin edilmektedir. Sigara Bırakma Polikliniklerimizde, sigarayı bırakmaya karar vermiş kişilere danışma ve destek hizmetleri doğrudan verilmekte olup kişiye uygun tedavi yöntemi ile kişilerin takipleri yapılmaktadır. Bırakmak için bu polikliniklerimizden yardım alın" dedi.

Ayrıca sigarayı bırakmaya karar vermiş vatandaşlarımız ALO 171 Sigara Danışma Hattı’ndan ücretsiz bilgi talebinde bulunabilmektedirler.

Duyuruya Ait Diğer Resimler